En pionjär som stimulerar andra, vill du bli en av dem?

Ekoturismföreningen uppmärksammade för en tid sedan vårt arbete i regionen med att utveckla fler naturbaserade upplevelser i Västmanland och Bergslagen.
SK_12120..// I Västmanland använder man Naturens Bästa och arrangörer som Marcus Eldh som redskap för att driva på turismutvecklingen. Henrik Wester, med lång erfarenhet av affärsutveckling och de tre senaste åren som turismutvecklare i länet, förklarar varför…

– Ur ett regionalt perspektiv väljer vi att i första hand arbeta med de företagare som är uppe på banan. Helt enkelt de som kan erbjuda kvalitetssäkrade produkter och är mogna för en nationell eller internationell marknad, inleder Henrik Wester, men förtydligar omgående.
– Det innebär inte att övriga lämnas åt sitt öde. Tvärtom spelar kvalitetsmärkningar som Naturens Bästa en positiv roll genom att stimulera och trigga övriga aktörer att utveckla sin verksamhet och bli mer professionella.

Under våren har Henrik Wester och Skogens Konung samarbetat kring en regional ekoturismutbildning. Grunden har varit Marcus Eldhs praktiska erfarenheter, medan Henrik Wester har tillfört en utbildningsmodell och finansiering.
– Det har varit ett framgångsrikt och populärt grepp där deltagarna handgripligen och till stor del med hjälp av varandra har lärt sig hur man produktutvecklar, ingår affärsöverenskommelser och blir spelbar på olika marknader och mot skilda kundgrupper. Normalt bjuder man in en marknadsföringskonsult eller expert på produktutveckling. Här har vi i princip gjort samma sak, men utifrån deltagarnas egen verklighet och på en konkret nivå. På köpet har vi samtidigt byggt det lokala nätverk som all framgångsrik turism vilar på.
– I den här processen är också Naturens Bästa oerhört värdefullt. Deltagarna får ett mål att sträva mot, även om inte alla når dit på kort sikt. Genom märkningen ställs det krav på både företag och utbud, och jag tycker det är bra att det ställs krav. Det kan vi med fördel göra mer inom svensk besöksnäring, avslutar Henrik Wester. //..

Läs hela artikeln.

Under 2009 genomfördes den mycket uppskattade utbildningen inom ekoturism med ett 20-tal deltagande entreprenörer. Nu tar vi utbildningen ett steg vidare och erbjuder er möjligheten att delta i en vässad version.

Vi söker dig som är entreprenör och vill satsa på att utveckla nya spännande ekoturismprodukter. Utbildningen är uppdelad på nio dagar under våren, sommaren och hösten 2010 och hålls på plats hos inspirerande ekoturismarrangörer i Västmanland och Bergslagen. Senast den 4 december vill vi ha er intresseanmälan enligt dokumentet ”Ekoturism i praktiken 2010 –intresseanmälan” som finns här. På samma sida finns även utvärderingen från årets utbildning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s