Vi ökar i motsats till de flesta andra!

Efter en tuff sommar verkar det som om utvecklingen kanske har vänt. I motsats till de flesta andra län i Stockholm-Mälardalsregionen ökade beläggningen i september.Smed

Länet som helhet ökade med tre procent och av våra grannlän är det endast Uppsala som också uppvisar en ökning under den gångna månaden. Totalt under året har vi minskat med 2 %, Stockholm-Mälardalsregionen har minskat med 1 %. Av länets kommuner är det endast gruppen ”Sala/Hallstahammar/Surahammar” som minskar i september. Sett över hela året står gruppen ”Köping/Arboga/Kungsör” för den största ökningen med 26 %. Gruppen ökar även stort på de utländska marknaderna (32 %). Läs mer om utvecklingen här.

Liksom våra grannar står de utländska gästerna för en betydande del av minskningen under året. Det stora undantaget är Södermanland som har ökat med 17 %! 2008 inledde vi en långsiktig satsning för att utveckla länets besöksnäring mot utvalda utländska marknader. Det tar tid att arbeta in regionen hos researrangörerna och få med västmanländska produkter i deras försäljningsled. 2010 blir ett spännande år eftersom vi då för första gången kan börja se de mätbara effekterna av vårt arbete. Vill du veta mer om vårt internationella arbete? Läs vidare här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s