Internationell affärsutveckling för regional konkurrenskraft

– ett samarbete för besöksnäringen i Östra Mellansverige.

F1000023Allt fler internationella besökare efterfrågar resor som går över större regioner. De har allt mer specialiserade önskemål om resor med olika teman och detta ställer högre krav på samordning över länsgränserna.

Därför har de regionala turismorganisationerna i Östra Mellansverige (Örebro, Västmanland, Sörmland, Uppsala och Östergötland) påbörjat ett gemensamt förstudieprojekt som delfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Förstudien ska ge svar på om vi genom att bilda affärsmässiga plattformar över länsgränserna kan öka lönsamheten hos de enskilda aktörerna i besöksnäringen.

Tar pulsen på regionens besöksnäring
Åsa Stanaway, som har många års erfarenhet av turismutveckling både i Sverige och utomlands, är anställd som projektledare Åsa har nu samlat in information och synpunkter från turistaktörer och andra intressenter. Under hösten har Åsa besökt samtliga län och dess aktörer. Utifrån informationen Åsa samlat in tas nu en förstudierapport fram, innehållandes en nulägesanalys och förslag på eventuella framtida åtgärder att sammanställas. Förstudiens resultat avgör sedan vad som blir nästa steg för att göra besöksnäringen än mer framgångsrik.

Under v46 åkte styrgruppen på en kombinerad studie- och styrgruppsresa till Malmö.  Resan hade två syften, att ta del av hur Tourism in Skåne arbetar med att utveckla sin region och att påbörja arbetet att ta fram en affärsplan utifrån resultaten från förstudien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s