Lustfylld matupplevelse i vildmarken!

Du får uppleva nyskapande matlagning som inspirerats av äldre tiders beredning över öppen eld. Under kursen får du lära dig hantera elden, betydelsen av olika slags ved och bränsle, olika typer av utrustning, redskap och kärl, lämpliga råvaror och tillagningssätt. Vikten av hygien-, hälso- och miljöaspekter kommer också belysas.

SK_12114Onsdagen den 2 december 2009
09.00 Kursstart – Samling Rörbo Gård
– Fika + smörgås
– Naturupplevelse, Monica Yngvesson, Per Pers Gården
– Livsmedelslagstiftning – Anne Larsson, Inspectera
– Uppdelning i arbetslag

12.00 Avfärd till Skogen

12.30 Utomhusmatlagning – Egentillverkad naturnära gourmetlunch i det fria. Praktiskt arbete med eldar och matlagning/bakning, hur väljer man plats mm…
– Daniel Green, Bird Safari Sweden
– Lena Köpmans, Ösby Naturbruksgymnasium
– Monica Yngvesson, Per Pers Gården
– Anne Larsson, Inspectera, rådgivande i livsmedelshantering

14.00 Lokal Mat – Lisa Hallin, LoMiS
Allemansrätten – Per Olof Andersson, ÖsbyNaturbruksgymnasium

15.00 Avslutning med kursutvärdering – hemfärd

Kursen riktar sig till dig som driver turistverksamhet eller tänker driva turistverksamhet och till dig som bara är intresserad av att lära dig laga mat i naturen. Begränsat deltagarantal. Kostnad: 750 kr/person. Anmäl senast 23/11 till info@svartadalen.nu eller 0224 74 00 11.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s