Ekoturism i praktiken 2010 – en utbildning under tre årstider

Under 2009 genomfördes den mycket uppskattade utbildningen inom ekoturism med ett 20-tal deltagande entreprenörer. Nu tar vi utbildningen ett steg vidare och erbjuder er möjligheten att delta i en vässad version.

Vi söker dig som är entreprenör och vill satsa på att utveckla nya spännande ekoturismprodukter. Utbildningen är uppdelad på nio dagar under våren, sommaren och hösten 2010 och hålls på plats hos inspirerande ekoturismarrangörer i Västmanland och Bergslagen. Utbildningen sker i nära samarbete med Naturens Bästa och baseras på Ekoturismföreningens utbildningsmaterial. Kursledare är Marcus Eldh (Skogens konung/Kolarbyn) och Henrik Wester (Västmanlands Kommuner och Landsting).

Kursledarna håller i utbildningens helhet. Dessutom medverkar flera gästföreläsare från turismbranschen för att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter inom olika områden. Samtliga kursmoment genomförs på plats hos lokala ekoturismföretag och besöksmål. Under kursens gång ska deltagarna utveckla nya egna arrangemang och paket, hitta passande marknadsföringskanaler och ta emot riktiga bokningar från betalande gäster. Det förutsätter förstås att deltagarna är aktiva och beredda på en utmaning.

Totalt omfattar utbildningen:
– Fyra utbildningsveckor på vardera tre dagar.
– Upp till tolv timmar individuell handledning per deltagare.

Utbildningen planeras att starta vecka 8 och avslutas v 38. Den kommer troligtvis att delfinansieras av Västmanlands Kommuner och Landsting tillsammans med Länsstyrelsen i Västmanlands län och Europeiska jordbruksfonden. Detta innebär att avgiften per deltagare endast är 4 000 kr, exkl moms.

Skicka din intresseanmälan via e-post till henrik.wester@vkl.se senast den 4 december.

Observera att detta endast är en intresseanmälan och arrangören förbehåller sig rätten att ställa in utbildningen vid för få sökande eller om projektansökan inte beviljas.

Vill du veta mer om utbildningen? Läs mer i dokumenten nedan, ta gärna även en titt på den föregående utbildningen här.

Ekoturism i praktiken 2010 -intresseanmälan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s