VisitSwedens nyhetsbrev om trender

VisitSweden arbetar sedan 2008 tillsammans med nationella och internationella regioner med löpande omvärldsanalys i ett nätverk. Arbetet syftar till att ge underlag för utveckling av destinationer och produkter samt för strategiarbete. Arbetet bedrivs med en återkommande årsrytm. Medlemmarna i nätverket är ansvariga för sina egna ”omvärldsbevakningsområden”.

Nyhetsbrevet är ett sätt att samla ihop och sprida kunskapen om nätverkets kontinuerliga ”spaningar”. Här presenteras elva bevakningsområden och trender som bedöms ha särskild betydelse för inkommande turism till Sverige. Trenderna har naturligtvis olika stor betydelse för olika marknader, t ex beroende på hur långt ifrån Sverige de ligger. De har också olika stor betydelse beroende på vilken del av turismen som avses.

Själva poängen med omvärldsanalysen är att på ett tidigt stadium få insikt om vilka konsekvenser trenden kan får för destinationen Sverige på sikt. Och vad den betyder för just dig och din verksamhet! Vi hoppas det här nyhetsbrevet ska ge dig inspiration till utveckling!

Nyhetsbreven finns här. Nästa nyhetsbrev publiceras i början av februari.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s