Pressrelease: 90 000 nya gästnätter i Västmanlands län nästa år!

2008 hade länets kommersiella boendeanläggningar 450 000 gästnätter. Samma år ökade E-handeln med resor och turism i Sverige med 20 procent. I Västmanland skulle det in-nebära 90 000 nya gästnätter och plats finns eftersom den genomsnittliga beläggningen på länets hotell ligger under 50 procent.

Nästa år kan svenska och utländska turister köpa västmanländska upplevelser på webbplatsen vastmanland.se. Turismfunktionen vid Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) har inlett ett långsiktigt samarbete med resebolaget Babette Experience gällande paketering, marknadsfö-ring och försäljning. Nu finns ett marknads- och säljsystem för hela länet där alla kommersiella turistföretag kan vara med. Idag bokar de flesta sina resor online på Internet och det sker främst på kvällar och helger, då få företag är tillgängliga.

– Samarbetet är nästintill unikt för turismnäringen i Sverige. Tillsammans med Sörmlands turism-utveckling och ett 60-tal företag i Södermanlands län arbetar VKL för att få fler turister till regio-nen. Framöver kan turistföretagen och de regionala turistorganisationerna genomföra gemen-samma kampanjer mot utvalda marknader och målgrupper tillsammans med nationella och inter-nationella samarbetspartners, säger Henrik Wester, Turismutvecklare på VKL.

– vastmanland.se är till för alla som arbetar inom turistnäringen i Västmanlands län. På webbplat-sen visas den bredd av upplevelser som länet erbjuder. Under våren lanserar VKL en ny sida. Alla turistföretag och besöksmål är fortfarande med gratis på informationssidorna, samtidigt använder de kommersiella verksamheterna webbplatsen för att sälja sina erbjudanden, säger Henrik Wester.

Den 19 januari bjuder vi in press, turistnäring och intressenter till vår lansering av samarbetsmodellen. Läs hela inbjudan här.

För mer information eller ytterligare kommentarer, kontakta:
Henrik Wester, Turismutvecklare, VKL, 021-39 79 59.
Niklas Gustavsson, VD, Babette Experience AB, 0706-06 60 05.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s