Stort intresse för länets gemensamma säljsystem

I tisdags presenterade Turismfunktionen sitt nya samarbete med Babette Experience gällande paketering, marknadsföring och försäljning. Mötet lockade mer än 60 åhörare som hade kommit för att veta mer om hur satsningen kommer att utvecklas de närmsta åren och vad det innebär för besöksnäringen i Västmanlands län. Affärssystemet är öppet för alla oavsett om ni är en stor eller liten boendeanläggning, ett aktivitetsbolag eller arbetar som guide på deltid – alla kan vara med!

Detta är ett nytt sätt att arbeta och nästintill unikt för besöksnäringen i Sverige. Tillsammans med Sörmlands turismutveckling och idag ett 60-tal företag i Södermanlands län arbetar vi för att med fokuserade krafter få fler kunder till vår region. Samarbetet mellan Babette och regionerna innebär att vi framöver kan genomföra gemensamma kampanjer mot utvalda marknader och målgrupper tillsammans med andra nationella och internationella samarbetspartners.

Med vastmanland.se som plattform och de tjänster som detta innehåller blir era produkter exponerade i ett sammanhang där resanledningen står i fokus och där kunderna planerar sin resa.
* Ni blir exponerad och köpbar på er webbplats.
* Ni blir exponerad och köpbar på vastmanland.se.
* Ni blir exponerad och köpbar på visitsweden.com och i många andra kanaler.
* Ni blir marknadsförd i samband med andra upplevelser.
* Ni behöver ingen resegaranti! Era produkter säljs via en resebyrå som har resegarantier ställda till Kammarkollegiet enligt Paketreselagen.

Därför ska ert företag/destination vara med
* De flesta resor bokas idag online på Internet.
* De flesta bokningar görs kvällar och helger, då många företag inte är tillgängliga.
* Erfarenhet från andra regioner visar att direktbokningar från andra länder ökar.
* Över 80 % av den svenska turistindustrin finns i bokningsystemet Citybreak.
* Ni måste finnas med i Citybreak för att kunna arbeta med visitsweden.com.

Det är enkelt att komma igång
Ni tecknar ett avtal med Babette som ser till att ni kommer in i bokningssystemet. Ni som redan har denna typ av avtal med dem behöver inte tänka på någonting annat än att optimera era produkter för de nya kanalerna.

Babette använder OnServer för att paketera och marknadsföra produkter och upplevelser, för er som har boendeprodukter så används bokningssystemet CityBreak.

Det kostar endast 4 900 kr per år i grundavgift att vara med, utöver det kostar det en provision på det som säljs. Antingen bokar kunden direkt på nätet eller så kommer de till er med en voucher som gäller som betalmedel.

För ytterligare information och beställning, kontakta Niklas Gustavsson eller Annika Andersson på Babette Experience AB. Läs mer om Babette och deras resebyrå 4Rest. Ta gärna även en titt på Boka Sörmland.

Vill du veta mer om Turismfunktionens arbete? Prata med Henrik Wester på 021-39 79 59.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s