Välkommen till Nationell strategi för besöksnäringen!

Torsdagen den 25 mars, på ett välbesökt seminarium i regi av SHR, presenterades de första konkreta uppslagen i den kommande strategin; ”Sverige – framtidens självklara besöksland”. Syftet är att samla en rad aktörer inom svensk besöksnäring och tillsammans ta fram en strategi för hur besöksnäringen ska utvecklas.

Hittills har projektet hämtat in kunskap och synpunkter om besöksnäringens möjligheter och utvecklingsområden via personliga möten, omvärldsanalys och diskussioner i styrgrupp, analysgrupp och advisory board. Ett underlag med strategiska nyckelområden har arbetats fram, och har materialet lagts ut för att skapa en bredare diskussion. Läs, tänk och tyck!

Allt material på webbplatsen är tillgängligt för läsning, men om du vill göra egna inlägg måste du vara registrerad och inloggad. Använd ditt verkliga namn och ange också ditt företag/organisation, så att vi andra kan se vem du är. Allt material som presenteras i forumen är preliminärt och delvis oredigerat. Här finns möjligheter för dig att ge input och påverka inriktning och utformning av de slutliga texterna som skall vara klara strax före Almedalsveckan i Visby.

Ambitionen har varit att hålla antalet fokusområden nere – för att inte tappa fokus och att inrikta mot sådant som är strategiskt viktigt och där vi gemensamt kan göra skillnad. Huvudfrågor handlar om förutsättningar för lönsamhet för näringens företag genom ökad attraktionskraft, minskat krångel, anpassade skattesystem och ökad attraktionskraft. Målet är att formulera en strategi och konkreta förlag riktade mot såväl näringen själv som politiker och beslutsfattare, där hela näringen är med och påverkar innehållet.

Läs mer och ta del av och diskutera fram olika lösningar på www.strategi.ning.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s