Ekoturism i praktiken – 19 entreprenörer utvecklas tillsammans

Årets utbildning startade i februari med 19 deltagande entreprenörer. Deltagarna kommer från stora delar av Stockholm-Mälardalsregionen och erbjuder både boende som naturbaserade upplevelser.

Syftet är att stötta lokala och innovativa turismsatsningar, särskilt med bas i natur- och kulturarvet. Samtliga deltagare ska höja kvalitén på sitt företagande och minst fem deltagare ska ansöka och bli godkända enligt Naturens Bästas kriterier. Samtliga deltagare ska öka omsättningen med minst det dubbla som de betalar i kursavgift. Ambitionen är även att öka samverkan mellan företagare inom länet, över länsgränserna och internationellt.

Utbildningen är uppdelad på tolv dagar under våren, sommaren och hösten 2010 och hålls på plats hos inspirerande ekoturismarrangörer i Västmanland och Bergslagen. Den sker i nära samarbete med Naturens Bästa och baseras på Ekoturismföreningens utbildningsmaterial. Kursledare är Marcus Eldh (Skogens konung/Kolarbyn) och Henrik Wester (Västmanlands Kommuner och Landsting).

Vill du veta mer? Kontakta Henrik Wester på tfn 021-39 79 59 alt via e-post henrik.wester[at]vkl.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s