Air Västerås är först ut och har anställt en marknadschef

Västerås blir först ut i City Airlines stora satsning på inrikesflyg. Från 19 april får Stockholm-Västerås flygplats fyra dagliga avgångar till Landvetter där resenärerna efter ett kort stopp kommer att kunna resa vidare till ett 40-tal destinationer runt om i Europa. Samtidigt öppnar City Airline en ny direktlinje från Västerås till Umeå med två dagliga avgångar.

Med den nya linjen Västerås – Göteborg kommer resenärerna snabbt att kunna ta sig vidare till bland annat Zürich, Manchester, Rom och en rad andra destinationer. I dag går det att boka resor på www.airvasteras.com till 14 europeiska destinationer. Däribland de nya destinationerna Riga, Bergen och Stavanger. När satsningen är fullt utbyggd kan resenärerna snabbt ta sig ut till ett 40-tal destinationer runt om i Europa.

– Det är roligt att vi kan dra igång vår satsning tidigare än beräknat. Västeråsregionen är en mycket intressant destination och marknad för oss med sitt starka närings- och turistliv. Redan från start kommer vi att kunna erbjuda ett snabbt och konkurrenskraftigt transportalternativ så väl inom Sverige som ut till ett stort antal destinationer runt om i Europa, säger Jimmie Bergqvist, vd på City Airline.

De nya flyglinjerna förbättrar kommunikationerna till Västerås och regionen väsentligt och kommer att kunna innebära ett lyft för så väl näringslivet som turistnäringen. Ossian Stiernstrand, doktor i ekonomi och utvecklingschef på Göteborg & Co, beräknar att City Airlines satsning på sikt skapar flera tusen nya arbetstillfällen. Totalt kan det röra sig om upp till fem miljarder i årlig omsättningsökning för turistnäringen i regionerna när satsningen är fullt utvecklad.

– Bra flygförbindelser till och från övriga Europa är en förutsättning för att besöksnäringen och näringslivet i Västerås och regionen ska kunna fortsätta utvecklas positivt. Det ger oss en möjlighet att vara konkurrenskraftiga mot större städer och ökar möjligheterna väsentligt att ta emot fler turister från både Sverige och övriga Europa, säger flygplatschef Mikael Nilsson.

City Airline har nu rekryterat destinationsbolagets, d v s Air Västerås, Marknadschef. Henrik Kippmark bor i Västerås och är uppvuxen i Hallstahammar. Han har ett förflutet som sälj- och marknadschef på Gillette/Procter & Gamble för varumärket Oral-B i norden. Henrik har även jobbat på ABB Motors som Area Sales Manager. Han är en stark resurs och kommer att verka för att regionen ska ha de bästa möjliga flygförbindelserna från Västerås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s