Marknadsseminarium – Upptäck den franska & den brittiska marknaden

Handelskammarens projekt Global Eyes hjälper dig och ditt företag att utveckla din export. Vi erbjuder seminarier och workshops med fokus på olika länder och branscher, affärsresor till utvalda marknader och exportanalyser.

Om Storbritannien

Det händer mycket i Storbritannien just nu – och mer ska det bli – och inte bara i London där drivfjädern heter 2012! Storbritannien brukar benämnas som Sveriges ursprungliga marknad. Cirka 7,4% av Sveriges totala export går till landet. Detta innebär att Storbritannien för år 2009 ligger på tredje plats på listan över Sveriges viktigaste exportmarknader efter Norge och Tyskland. Viktigaste varugruppen för år 2009 var råmaterial och bränsle, följt av verkstadsprodukter, där personbilar, bussar, lastbilar, bilkomponenter och telekom utgör de största individuella posterna.

I Storbritannien finns ca 500 svenska dotterbolag på plats och ca 1 000 agenter och representanter för svenska företag och produkter. Det geografiska läget och den långa handelstradition som existerar mellan länderna gör det både intressant och givande för svenska företag att söka sig till landet. En befolkning på över 60 miljoner gör dessutom att det alltid finns både en marknad och kunder för de företag som vill söka nya utmaningar utanför Sveriges gränser.

Om Frankrike

Europas näst största ekonomi och på femte plats i världen! Med sin centrala position i Europa, välutbyggda infrastruktur och attraktiva etableringsmöjligheter lockar Frankrike många utländska investerare. Landet satsar mycket på högteknologi och andelen högutbildad personal är stor. Med 64 miljoner invånare erbjuder Frankrike en köpstark marknad och befinner sig bland de främsta länderna för utländska investeringar. En mötesplats för en stor mängd internationella företag och en lång tradition av handelsutbyte öppnar ständigt upp nya vägar till affärer. Drygt 300 svenska dotterbolag och totalt omkring 1 000 etableringar gör att Sverige är på stark frammarsch i Frankrike. Företag som IKEA, Volvo Trucks, Autoliv och Securitas finns redan på plats och landet betraktas på många sätt som en strategisk knutpunkt i Europa.

Under 2008 var marknaden för förnybar energi under stark uppsegling och nya investeringar har skapat ett stort intresse för svensk miljöteknik. Andra potentiella branscher är tjänstesektorn, medicinteknik, livsmedel och IT & Telecom. Frankrike är ett innovativt land där det ständigt ges tillfälle att skapa nya möjligheter för svenska företag.

Program
* Presentation av Global Eyes
* Kort presentation av deltagarna
* Marknadsinformation Frankrike, Invest in France Agency
* Marknadsinformation Storbritannien, UK Trade and Investment
* Erfarenheter av etablering – en företagare från orten berättar
* Mingel med föreläsare och tilltugg

Tid/Plats/Anmälan

2010-04-21, 14.00-18.00
Västerås, Aros Congress
Anmäl dig till jesper@handelskammarenmalardalen.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s