Utveckla lokal service i gles- och landsbygder!

Från 1 februari 2010 finns möjlighet att söka projektmedel hos Tillväxtverket för att utveckla lokal service i gles- och landsbygder. Programmet Lokala servicelösningar omfattar totalt 17 miljoner kronor. Syftet är att stimulera lokalt anpassade servicelösningar som tar hänsyn till varierande förutsättningar och behov, men också om att finna generella metoder som kan fungera i olika delar av landet.

Tre fokusområden

1. Samordning av kommersiell och offentlig service. Till exempel utveckling av s.k. servicepunkter där en butik, drivmedelsstation eller annan serviceaktör används som utgångspunkt för utökad service.

2. Företagens behov av service. Viktiga delområden är logistik/distributionslösningar, lokal upphandling, drivmedel och kontanthantering.

3. Serviceglesa områden. Speciellt anpassade servicelösningar för områden med mycket gles befolkning och dålig infrastruktur.

Bred målgrupp

Målgruppen är bred och omfattar exempelvis kommuner, regionala aktörer och föreningar. Även lokala serviceaktörer är välkomna att söka, exempelvis en lanthandel, bensinstation eller en turistföretagare som är intresserad av att tillhandahålla lokal service. Pengarna kan användas som medfinansiering till serviceinriktade projekt inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer om programmet och hur du ansöker här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s