Ekoturism i praktiken kandiderar till årets landsbygsprojekt

Det har instiftats en tävling i Sverige där årets landsbygdspriser ”ull-baggar” delas ut inom flera olika klasser. Nomineringen sker årligen i varje län bland företag och projekt som erhållit stöd från Landsbygdsprogrammet 2007-2013.

Utbildningen Ekoturism i praktiken har på länsnivå utsetts som länets kandidat inom klassen ”Årets Landsbygdsprojekt” med motiveringen:

”Arrangörerna har skapat ett utbildningskoncept ”ekoturism i praktiken” som utgår från de deltagande företagarnas förutsättningar och behov. Genom att fokusera på ett konkret och praktiskt innehåll där flera av länets befintliga naturturismentreprenörer engageras och bidrar med sina erfarenheter utvecklas starka nätverk. Det skapas också nya produkter med bas i naturen som går att prissätta. Konceptet har visat sig vara så framgångsrikt att utbildningen redan körs för andra gången i Västmanlands län och utbildningen exporteras nu också till andra län i Sverige.”

De nationella segrarna i respektive klass utses av en nationell jury. Högtidlig prisutdelning kommer att ske i november på Landsbygdsgalan i Stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s