616 upplevelser i årets upptäckarmagasin

Nu lanseras årets upptäckarmagasin ”Visit Västmanland”. Ett magasin fyllt med artiklar, notiser och tips om äventyr, festivaler, kickar, nyheter och vila som man kan uppleva i Västmanlands län. Årets magasin är den tredje upplagan sedan den lanserades för första gången och intresset från de medverkande företagen är större än någonsin.

Syftet är att öka medvetandet om Västmanland som turist- och besöksmål genom att inbjuda till skön och avkopplande läsning för länets invånare och besökare. Magasinet omfattar 68 sidor och trycks i 50 000 ex på svenska och 15 000 ex på engelska och finns tillgänglig i Sverige via kommunernas turistbyråer, länets turistföretag och på Sverigehuset i Stockholm. För våra utländska gäster finns den dessutom tillgänglig genom servicefunktionen på VisitSweden. Magasinet går även att beställa via länets gemensamma webbplats vastmanland.se – helt kostnadsfritt.

– Äntligen kan presentera magasinet Visit Västmanland tillsammans med länets kommuner, Länsstyrelsen och de involverade företagen. I år presenteras länet bland annat genom reseberättelser på cykel, i båt, kanot, till fots, i bil och på motorcykel. Vi vill skapa en vilja av att upptäcka mer av allt det som vårt län har att erbjuda. Magasinet är även ett arbetsredskap och inspirationskälla för den personal som möter våra besökare på turistbyråer, logianläggningar och besöksmål. Men det handlar givetvis inte bara om att beröra våra besökare, minst lika viktiga är länets invånare. – Henrik Wester, Turismutvecklare, VKL.

– Det är förvånansvärt att inte fler har upptäckt vilken fantastisk upplevelse det är att resa runt i Västmanland. Hela länet är fullt med stora och små upplevelser. Variationen är fantastisk. Från det släta jordbrukslandskapet i söder och Arbogas medeltida stadskärna, via Mälarfjärdarnas små öar och Västerås cityliv, till den karga Bergslagsnaturen utanför Skinnskatteberg och Norberg. Det är som om hela essensen av Sverige kokats ned i ett enda landskap.

När man som vi, har samlat ihop alla upplevelser för att presentera dem i ett magasin, är inte problemet att hitta på något att skriva om utan att selektera ut vad som är viktigast att berätta om – sån’t som ingen bör missa. Helst skulle vi göra 616 sidors magasin istället för att klämma in 616 upplevelser på 68 sidor – Ola Törnros och Sabina Caspari, Redaktörer för Visit Västmanland.

Visit Västmanland ges ut på uppdrag av Turismfunktionen vid Västmanlands Kommuner och Landsting och Länsstyrelsen i Västmanlands län. Den tas fram i nära samarbete med länets kommunala turistorganisationer och lokalt anknutna skribenter och produktionsbolag.

Magasinet finns på länets turistbyråer. Ta gärna kontakt med turismansvariga i respektive kommun och besök dem på turistbyrån. Kontaktuppgifter till länets turistbyråer finns på vastmanland.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s