Nu ekoturismmärks naturnära boende

Nu vidareutvecklas ekoturismmärkningen Naturens Bästa med kriterier för naturnära boende. Svenska Ekoturismföreningen och VisitSweden som ansvarar för kvalitetsmärkningen Naturens Bästa kommer att profilera de slott, vandrarhem, herrgårdar, designhotell, fjällstationer och vildmarkslodger, som på ett professionellt sätt möjliggör natur- och kulturupplevelser i trakten. Naturens Bästa boende ska lyfta fram ekoturism som det som svensk turism är känd för i världen.

Runt om i Sverige finns slott, hotell och vandrarhem som ligger i natursköna miljöer och som redan idag erbjuder läckert boende och smakfulla matupplevelser, men som inte tar vara på närheten till naturen och möjligheter till attraktiva naturupplevelser.

– De boenden som vi i första hand fokuserar på finns på landsbygden och har en design och stil som är i harmoni med naturen. Det kan handla om allt ifrån avancerade tälthotell och eremitkojor, till fjällstationer, gamla slott och flerstjärniga hotell, berättar Gunnel Hedman ordförande i Svenska Ekoturismföreningen.

– Vi hoppas att flera av dessa anläggningar kan bli lokala utvecklingsnav för ett brett utbud av aktiviteter. Det avgörande för att dessa naturupplevelser också ska bli bra ekoturism, är att de knyts till ett boende som erbjuder bra logi, goda matupplevelser och inte minst har kunskaper och en tydlig ambition att introducera gästen i den omgivande naturens möjligheter.

Läs mer på www.ekoturism.org.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s