Pressrelease: Ny webbplats för länets besökare!

Idag lanseras en ny version av länets officiella webbplats för besökare i Västmanlands län. Webbplatsen vastmanland.se presenterar i stort sett alla de upplevelser, boenden, restauranger och andra tjänster som efterfrågas av länets besökare och invånare. Webbplatsen har över 200 000 besök och nära 10 000 000 träffar per år. De flesta besöken kommer ifrån Sverige, USA, Tyskland, Finland, Nederländerna och Storbritannien.

– Sedan årsskiftet har ett intensivt arbete pågått för att ta fram den nya webbplatsen. En viktigt del är det grafiska utseendet som lockar till att upptäcka mer av vad länet har att erbjuda. Viktigast av allt är de nya funktionerna som ger turistföretag och organisationer bättre möjligheter att lyfta fram sina erbjudanden och öka försäljningen genom andra kommunikationskanaler, t ex bloggar och Twitter. De som vill sälja sina erbjudanden on-line via vastmanland.se och andra digitala marknadskanaler har möjligheten att göra detta genom samarbetet med företaget Babette Experience. Affärssystemet är öppet för alla oavsett om de är en stor eller liten boendeanläggning, ett aktivitetsbolag eller arbetar som guide på deltid – alla kan vara med!, säger Henrik Wester, Turismutvecklare, VKL.

– Eftersom webbplatsen är omfattande med många aktörer och mycket information är den inte färdig, utan nu börjar arbete med att uppdatera informationen med nya texter och bilder utifrån de medverkande aktörernas önskemål. Ta gärna en titt på hur t ex Björnö stug- & aktivitetscenter, Kungsörstorp Hotell & Konferens och Sala silvergruva presenteras, avslutar Henrik Wester.

Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) ansvarar för samordningen och utvecklingen av turismen i Västmanlands län. Inom turismområdet verkar vi för en väl utvecklad och ökande besöksnäring i Västmanlands län och Stockholm-Mälardalsregionen. Detta sker genom stödjande och initierande aktiviteter för berörda aktörer, både privata som offentliga, på lokal, regional och nationell nivå.

För frågor och ytterligare kommentarer kontakta Henrik Wester på tfn 021-39 79 59.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s