Snart öppnar utställningen Wild Wonders

Från slutet av maj 2010 till 2012 kommer utställningen ”Wild Wonders” att turnera runt hela Europa. Först ut är Haag i Holland som får avnjuta 100 stora naturbilder utomhus.

Från maj 2008 till augusti 2009 skickades 69 av Europas främsta naturfotografer på 125 fotouppdrag i alla 48 länder i Europa. Resultatet får vi nu se i utställningen som kommer att turnera runt hela Europa – samt fotoboken med samma namn.

Det är oklart om Wild Wonders-utställningen kommer till Sverige ännu, även om det mesta talar för att arrangörerna vill det. För att det ska bli möjligt behövs en plats och sponsorer. En utställning av denna kaliber kostar runt tre miljoner kronor att ställa upp och visa under tre månaders tid.

På två år har fotoprojektet Wild Wonders of Europe vuxit och blivit det största initiativet för naturfotografi i världen. Initiativtagare till projektet är den svenska naturfotografen Staffan Widstrand. Wild Wonders of Europe startades för att skildra och visa upp vårat europeiska naturarv.

Fotoboken har redan släppts, men vi får vänta till augusti på den svenska upplagan på bokförlaget Max Ström. Fotoboken Wild Wonders of Europe startar upp med 25 000 exemplar på sex olika språk, men kommer att följa upp med ytterligare 60 000 exemplar.

Läs mer om utställningarna på Wild Wonders of Europé’s hemsida www.wild-wonders.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s