Ekoturismutbildningen exporteras

Utbildningen ”Ekoturism i praktiken”, som genomförs för andra gången i Västmanlands län, uppmärksammas i andra delar av Sverige.

Idag avslutades den första utbildningsveckan av fyra på Smedsgården utanför Orsa. Henrik Wester och Marcus Eld genomför på uppdrag av Siljan Turism en ekoturismutbildning baserad på erfarenheterna från tidigare utbildningar i Västmanland. Utbildningen har lockat ett 10-tal deltagare från olika delar av Siljansområdet. En del bedriver idag etablerade verksamheter några inspireras nu till att starta egna verksamheter.

– Det är mycket intressant och lärorikt att arbeta i en annan region utifrån andra förutsättningar än de som finns i Västmanland. Frågeställningarna och utmaningarna för deltagarna är i stort sett de samma oavsett vilken region utbildningen sker i, däremot ser vägarna till framgång lite olika ut, säger Henrik Wester.

Det är även fler regioner som har visat intresse och efterfrågar utbildningen för deras entreprenörer. Läs mer om utbildningen i Siljan på Siljan Turisms webbplats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s