Artikel i resemagasinet Vagabond: Västerås blir charterdestination för tyskar

Nu satsar tyskarna stort på charterresor – till Västerås. De tyska charterturisterna förväntar sig att på plats i Västmanland få uppleva skogar, historia och älgar.

Det är inte bara vi svenskar som ger oss ut i världen, Sverige får också besök av många turister. Tyskarna är, efter norrmännen, våra största fans. Varje år står tyska turister för omkring en miljon gästnätter runtom i landet.

Nu kommer en ny satsning med charterresor från Tyskland till Sverige inför 2011, ett samarbete med det tyska resebolaget Wikinger Reisen. Charterpaketet som arrangören satt ihop, bygger på direktflyg till Västerås och Jönköping, och garanterar 18 000 gästnätter under en 10-veckorsperiod. Turistsatsningen ska omsätta totalt 50 miljoner kronor. Det är den hittills största enskilda satsningen på att få hit tyska turister.

Charterturism till Västerås – vad gör man egentligen där?

– Från Västerås når du lätt Stockholm, Dalarna och Sörmland. Det är en bra utgångspunkt, säger Åsa Stanaway, internationell säljchef på Västmanlands kommuner och landsting, till Vagabond.

I Västmanland får de en historielektion när de först gör nedstigning i Sala silvergruva och sedan fortsätter till vikingabyn Frösåker brygga där de får testa att leva som vikingar. De tyska turisterna vill ha en blandning av natur, kultur och historia.

– Och så älgar förstås, det blir ett besök i den nya djurparken Kungsbyn [mellan Västerås och Enköping], säger Åsa Stanaway. Älgar är ett mycket starkt krav.

Läs hela artikeln på www.vagabond.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s