Nu är det trendigt att semestra i Sverige

Efter campingplatsernas rekordår 2009 ser det ut som att det kan bli ett ännu bättre 2010. Det verkar nämligen som att det blivit trendigt att semestra i Sverige. Årets bokningar är både tidigare och fler än förra året.

Förra året hade Sveriges campingplatser ett rekordår men redan i år verkar det som att det kan bli nya rekord. Sveriges Camping-& stugföretagares riksorganisation (SCR) upger att bokningsläget är mycket bättre än det var förra året, skriver Dagens Nyheter.

Nya trenden
Enligt Vd Lars Isacsson är det inte bara lågkonjukturen, förra sommaren, som gjorde att vi valde att semestra hemma utan också den nya trenden att semestra hemma verkar enligt honom spela in, skriver tidningen.

Kraftig tillväxt
I Sverige har man den senaste tiden märkt av en kraftig tillväxt i turismsektorn rent generellt berättar Jan Lundin som är vd för Rese- och Turistnäringen i Sverige för tidningen.

–Det har blivit trendigt att semestra i Sverige på ett helt annat sätt än tidigare. Det är ett förändrat konsumentbeteende, säger Jan Lundin till DN.

Läs hela artikeln på www.aftonbladet.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s