Stort internationellt intresse för Västmanland – möter 33 researrangörer!

Länsturismens internationella arbete är inne i en mycket rolig och hektisk period. Den här tiden på året innebär slutspurten för utländska researrangörer. Det är nu de sista besluten om vilka produkter man vill ha med i sitt utbud fattas. Men det är lång framförhållning som gäller!

De beslut som fattas nu gäller kataloger för sommarsäsongen 2011. Det är därför det är så viktigt att anläggningar som vill vara med i internationella sammanhang arbetar efter en långsiktig strategi och har utbud och prissättning klart minst ett år i förväg. Researrangörer ägnar ofta maj och juni åt så kallade Fam Tours. Det innebär att de skickar reseagenter till befintliga och potentiella nya samarbetspartners för att inspektera anläggningarna och dess utbud. Ibland kommer dessa agenter oanmälda, i andra fall vill de att en representant från länets turismorganisation står för planeringen och följer med på en visningsresa.

En annan viktig aktivitet är Swedish Workshop som i år inträffar i Stockholm den 30-31 maj. Dit skickar regioner och incomingbolag säljare som under 15 minuter långa möten får möjlighet att sälja in sina produkter till researrangörer från hela världen. Det är researrangörerna som själva väljer vilka destinationer de är intresserade av. Västmanland kommer att delta och har lyckats locka hela 33 researrangörer att boka möten. Det är tydligt att utlandsmarknaden börjar få upp ögonen för vår region! Efterfrågan är större än utbudet och vi är i stort behov av nya, attraktiva paket för att tillgodose marknadens önskemål.

Förutom Swedish workshop sker följande under veckan:
– En holländsk researrangör besöker boendeanläggningar.
– En tysk researrangör genomför en två dagar lång visningsresa.
– En tysk fotograf ägnar fyra dagar åt att ta bilder som ska ingå i marknadsföringskampanjen för den enorma turistresan från Raiffeisen Bank som kommer att genomföras nästa vår.
– Fyra tyska reseledare och guider kommer att ägna två dagar till en visningsresa i syfte att lära sig mer om regionen inför kommande turer.

Vill du veta mer om vad som är på gång och hur du kan medverka? Kontakta Åsa Stanaway på tfn 021-39 79 50 alt via e-post asa.stanaway@vkl.se.

One response to “Stort internationellt intresse för Västmanland – möter 33 researrangörer!

  1. Pingback: The Essence of Sweden – 2010, ett framgångsrikt år | Turism i Västmanland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s