Kocktävling i Västmanlands Län

För första gången anordnas tävlingen ”Den lokala kocken” i Västmanlands Län. Finalen äger rum i samband med mässan ”Smakfullt äventyr” i Västerås den 8-10 oktober.

Tävlingen
Du ska skapa ett recept till en trerättersmiddag som baseras på lokala råvaror. Vid träffen på slottet den 30 augusti kommer du att få mer detaljerade anvisningar om tävlingen. Första tävlingsomgången innebär sedan att du anonymt skickar in din egenkomponerade meny. Därefter utser juryn tre finalister. På mässan den 10 oktober kommer finalen att avgöras med tillagning och jurybedömning.

Första priset!

Första pris i tävlingen är en tvådagars matresa i Mälar- och Hjälmardalen tillsammans med de segrande kockarna i de andra tre grannlänen. Det blir besök hos lokala matproducenter och övernattning med middag på en av områdets landsbygdsrestauranger.

Upptaktsträff på Västerås Slott den 30 augusti

Tävlingen inleds med en träff på Västerås slott den 30 augusti klockan 16.00 – 20.00. Kockar och lokala producenter ges möjlighet att mötas under trevliga former. Du som producent får möjlighet att visa upp dina produkter och råvaror samt erbjuda provsmakning.

– En kväll för inspiration och kontakter. Vår landshövding Ingemar Skogö och länets matambassadör Leif Skanevall kommer att delta på träffen.

Läs mer i inbjudan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s