Utveckla besöksnäringen till en modern industri -inbjudan till regional träff!

Välkommen till en kunskaps- och inspirationsdag om hur besöksnäringen kan utvecklas från traditionell torghandel till en modern och vinstdrivande industri.

Vad är det som gör skillnaden mellan kommersiell framgång och olönsamma affärer? Varför utvecklas vissa verksamheter och når nya kunder medan andra ”står och stampar”?

Västmanlands län är en av de mest framgångsrika regionerna när det gäller att ligga i besöksnäringens bottenskikt, räknat i antalet besökare och omsättning. Förklaringarna till detta har varit många, men nu finns det ingen anledning till varför länet inte skall kunna utvecklats starkare. Turismfunktionen vid VKL har sedan 2006 arbetat med att utveckla effektiva arbetsmetoder och strategiska samarbeten med nationella som internationella företag och organisationer. Under åren har det etablerats nätverk av företag, organisationer och föreningar som når fler utländska gäster och utvecklar bättre produkter tillsammans med underleverantörer som återförsäljare.

Turismfunktionens arbete är framgångsrikt och skapar affärer mellan västmanländska företag och utländska researrangörer. Insatserna leder till bättre produkter eftersom vi lär oss allt mer om vad som efterfrågas och vad som behöver göras för att länet ska kunna utvecklas utifrån de kommersiella villkor som gäller. Om detta och mycket mer vill vi berätta för er. Därför har vi bjudit in Helene Berg från VisitSweden och Linda Petersson från Ästad Gård.

Det finns även möjlighet att informera om er verksamhet under dagen. Anmäl er som utställare, ta med t ex en roll up och informationsmaterial och nyttja tillfället att få kontakt med nya kollegor och affärspartners –kostnadsfritt!

Var det länge sedan du deltog på någon av våra träffar och är osäker på om du skall prioritera denna träff? Detta ÄR dagen med stort D om du vill utveckla verksamheten mot bättre affärer!

Datum: 12 oktober

Tid: 09:00-16:00

Plats: Ramnäs Hotell & Konferens

Läs mer i programmet och anmäl dig på vkl.se. Sista anmälan är den 4 oktober!

Väl mött!

Henrik Wester & Åsa Stanaway

3 responses to “Utveckla besöksnäringen till en modern industri -inbjudan till regional träff!

  1. schysst rubrik ;-), den gillar jag…

  2. Rubriken säger en hel del om vilket synsätt som behövs för att kunna utveckla besöksnäringen till en av de största näringarna i Sverige, och det är en bra bit kvar… Vi ses på onsdag.

  3. Pingback: Organisk tillväxt – en förutsättning för hållbar utveckling! | Turism i Västmanland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s