Skogens Konung vinnare i Stora Turismprisets regionfinal

Skogens Konung har utsetts till vinnare i Stora Turismprisets regionfinal för området Värmland, Västmanland och Örebro. Nominerade var även Långbergets Sporthotell och Putte i Parken. Skogens Konung går nu vidare som finalist till Stora Turismprisets riksfinal i samband med Svenska Turistgalan den 28 oktober i Stockholm.

”Nu hoppas vi på tredje gången gillt. Vi har tidigare snubblat på målsnöret, men med nya produkter som exempelvis Safariturer, boende i Kolarbyn och året runt-verksamhet så kanske vi kan ha en möjlighet att charma juryn. Den här utmärkelsen är guld värd, men det vore som grädde på moset om vi kunde kamma hem en första plats i Stockholm”, säger Andreas Ahlsén, Skogens Konung/Kolarbyn.

Stora Turismpriset delas årligen ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism med, Tillväxtverket som huvudman, och i samarbete med RTS. Prissumman är 100 000 kr. Uttagningen av finalister sker via regionfinaler runt om i Sverige.

Juryn lämnade följande motivering om vinnaren:

”Skogens konung är ett föredöme för både offentliga som privata organisationer inom turismnäringen. Företaget är ett av landets ledande ekoturismföretag och ligger i framkant när det gäller att erbjuda hållbara upplevelser för internationella besökare. Grundaren Marcus Eldh visar gång på gång hur man med nytänkande och enkla medel når ut i mediabruset. Med utmärkelser som Årets entreprenör inom svensk turism, Årets uppstickare i Trip Award, Ekoturismpriset i Grand Travel Award, påvisas gång på gång vilken unik verksamhet som bedrivs av det lilla turistföretaget. Genom ett brinnande engagemang inspirerar Marcus fler att starta och utveckla nya naturbaserade upplevelseföretag

Skogens Konung går vidare till riksfinal där Stiftelsens styrelse utser den av de sex regionfinalisterna som bäst lever upp till de satta kriterierna för Stora Turismpriset. Utdelningen av Stora Turismpriset 2010 sker under Svenska Turistgalan den 28 oktober.

För vidare information kontakta:

Andreas Ahlsén (På bilden), Skogens Konung/Kolarbyn, 073-933 07 35, andeas@kolarbyn.se

För vidare information om galan, se www.turistgalan.se.

Jury: Cajsa Jansson, Region Värmland, Toni Eriksson, Regionförbundet Örebro, Henrik Wester, Västmanlands Kommuner & Landsting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s