Så turistar vi i landet lagom -för vem utvecklar ni era verksamheter?

Vi svenskar ser oss gärna som äventyrliga turister men en undersökning från nätresebyrån Expedia visar att Sverige i europeiska mått mätt är, du gissade rätt, landet lagom.

Den typiske svensken bokar sin semester en måndag i mars, och reser helst iväg vid påsk eller i juli. Vi reser till Barcelona i påsk, Rom i juli och Mallorca i november. Svenskarna, och för den delen även våra nordiska grannar, är i regel jämförelsevis förutsägbara som turister. Vi bokar våra resor i relativt god tid, vi betalar lagom mycket för våra resor och vi åker gärna tillbaka till samma destinationer år efter år.

– Nordiska resenärer är överlägset bäst på att boka i tid. Om vi till exempel tittar bokningar av hotell så betalar svenskarna i snitt 20 procent mindre än italienarna, och är ute nio dagar tidigare när de bokar. Svenskarna må vara förutsägbara men de vet hur man reser smart, säger Mikael Andersson, Europachef på Expedia.

Hur väl känner ni era kunder? Utvecklar ni erbjudanden utifrån era personliga resemönster eller tar ni del av den kunskap som finns? VisitSweden har tagit fram marknadsprofiler för 11 prioriterade marknader, använder ni dem? Vill du veta mer? Kontakta oss gärna så berättar vi mer om vårt internationella arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s