Vill du vara med och äga Sätra Brunn?

Nu kan alla som vill bli delägare i Sätra Brunn. Sedan åtta år har Brunnen drivits av en ekonomisk förening, men nu bjuds även allmänheten in som delägare.

– Vi är mogna för det nu och vi har många spännande projekt på gång, säger Tord Berglind, Sätra Brunns ordförande.

Företaget LokalKapital kommer att satsa upp till 3 miljoner kronor i Brunnen. Pengarna till detta kommer från allmänheten, som erbjuds att köpa 500-kronorsandelar i brunnen. Bakom LokalKapital står lokala företagare i Sala och Heby, bland andra Entreprenörsfabrikens Leo Padazakos, Anders och Charlotte Wall och ett tiotal andra.

LokalKapital bygger på att lokala människor skapar kapital för lokala företag.

– Det saknas riskkapital på landsbygden, det saknas styrelsekompetens. Allt kretsar runt Stockholm. Jag vill vända på det, säger Leo Padazakos, initiativtagare till LokalKapital.

Modellen som LokalKapital arbetar med är helt ny och innebär att de som investerar kan välja mellan att antingen få en garanterad avkastning i pengar, eller värdecheckar på Brunnen varje år.

– Vi tror att människor vill investera sina pengar i något som är viktigt och spelar roll, säger Leo Padazakos. Och Sätra Brunn ligger nära hjärtat för många människor. Som affär är det riskfriare än en fond och lönsammare än att ha pengarna på banken.

Intresserad? Läs mer på satrabrunn.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s