Rekord för sommarturismen i Västmanland!

Under sommaren 2010 ökade de totala volymerna på svenska hotell, stugbyar och vandrarhem med 4,4 procent och hamnade därmed över förra årets rekordnivåer. De utländska besökarnas övernattningar ökade med 5,7 procent.

Enligt den officiella turiststatistiken från Tillväxtverket var Västmanland en av de regioner som ökade mest med drygt 8 procent. Uppsala var den enda regionen som ökade mer, + 25 procent.

 – Aldrig tidigare har så många övernattat på länets hotell, stugbyar och vandrarhem under sommaren. Det totala antalet övernattningar uppgick till ca 141 000 gästnätter. Hotellen är den boendeform som utvecklas bäst medan de enklare boendeformerna, t ex campingplatserna minskar. Det ökade intresset för regionen märker vi även av i den allt mer omfattande trafiken på länets officiella webbplats vastmanland.se. Under perioden juli-september ökade antalet unika besökare med 15 procent och antalet träffar med hela 112 procent i jämförelse med samma period förra året, säger Henrik Wester, Turismutvecklare, Västmanlands Kommuner och Landsting.

Läs mer om sommarens utveckling på Tillväxtverkets webbplats. På vkl.se finns mer detaljerat underlag över utvecklingen i Västmanlands län, årsvis och per månad.

 För mer information och kommentarer, kontakta Henrik Wester, Turismutvecklare på Västmanlands Kommuner och Landsting, via tfn: 021-39 79 59 alt e-post: henrik.wester@vkl.se

One response to “Rekord för sommarturismen i Västmanland!

  1. Pingback: Organisk tillväxt – en förutsättning för hållbar utveckling! | Turism i Västmanland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s