Organisk tillväxt – en förutsättning för hållbar utveckling!

Under det senaste året har Turismfunktionen initierat strategiska insatser för att utveckla besöksnäringen ”från torghandel till en industri”.

Insatserna ger resultat och uppmärksammas allt mer, både inom som utanför länet. En del av länets turistföretag har skrivit avtal med utländska researrangörer och flera är på gång att utveckla sina verksamheter utifrån tydliga förväntningar och krav från våra prioriterade marknader.

Vårt arbete uppmärksammas allt mer. Den nyligen avslutade Ekoturismutbildningen är nominerad till årets Ull-Bagge, vi har blivit invalda i styrelsen för Svenska ekoturismföreningen, vårt internationella arbete har utökats med stöd av Länsstyrelsen.

Samtidigt märker vi att det pågår en positiv utveckling i regionen med fler och bättre betalande kunder. Den gångna sommaren innebar ett nytt rekord, aldrig tidigare har så många övernattat på länets hotell, stugbyar och vandrarhem. Det ökade intresset för regionen märker vi även av i den allt mer omfattande trafiken på länets officiella webbplats vastmanland.se.

Som sagt, mycket har skett och är på gång vilket även märks på att det var fyra månader sedan vi skickade det senaste nyhetsbrevet.

Vårt senaste nyhetsbrev och de föregående hittar du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s