Ulvsbomuren Vildmark & Lantliv – en uppskattad pärla

Under mässan Smakfullt äventyr träffade jag bland annat Hellen från Ulvsbomuren Vildmark & Lantliv. Hellen berättade att de har haft bokningar under i stor sett hela sommaren med gäster från många länder i Europa. Jag bad därför henne att skicka mig ett kort brev om deras sommar… Hoppas att ni blir lika inspirerade som jag att fortsätta utveckla era verksamheter 🙂

Sommaren 2010
Ulvsbomuren Vildmark & Lantliv har sedan starten 2007 haft den största tillströmningen av gäster under vårar och höstar, sommaren 2010 blev därför en mycket positiv överraskning med bokningar i stort sett under hela sommaren. Våra gäster har inte bara kommit från Sverige utan från hela Europa.

Samarbete med Skogens Konung och Truly Nordic har genererat en del gäster, några har kommit via de researrangörer som bearbetats av VKL och övriga har på ett eller annat sätt hittat till oss via vår hemsida.

Sommaren har varit positiv, inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv utan också bidragit till ett antal fantastiska möten med trevliga människor.
T ex det engelska paret med sina tre döttrar som ägnade hela dagarna åt aktiviteter – älg, varg, bäver, skogsfågel – från tidig morgon till sen kväll, både här hos och tillsammans med Marcus Eldh. Det unga paret från Frankrike som stannade några dagar och bl a paddlade kanot hos Edens Garden. Den italienske mannen som i sin högljudda entusiasm skrämde iväg både rådjur och älg och dessutom skrämde slag på oss när han plötsligt försvann under flera timmar i skogen. Österrikaren som anlände på cykel… och det trevliga paret från Londons city som inget hellre önskade än att själva fly storstan´ och flytta ut på landet. Listan kan göras lång.

Under sommaren har vi även haft kontakt med och besök av några utländska researrangörer som valt att erbjuda våra aktiviteter och vårt boende för sommaren 2011, vilket bådar gott för nästa sommarsäsong.

Vi har fått många nya vänner, några återvänder nästa år och alla entusiastiska ord i gästboken värmer gott…

Hellen Wistrand & Thomas Sundqvist

3 responses to “Ulvsbomuren Vildmark & Lantliv – en uppskattad pärla

 1. Hellen & Thomas har en fantastisk verksamhet med sitt Ulvsbomuren! Läget och byggnaderna i sig är värda ett besök, men det som ger det stora mervärdet är djuren som tassar runt husknuten, den vällagade och vildmarksinspirerade maten från skogens skafferi och två genuint kunniga och engagerade värdar. De är verkligen en inspirationskälla och för oss på Truly Nordic underbara att samarbeta!

 2. Helen och Thomas, Ni är Guld värd!
  Inspirerande och med stor kompentens och respekt för naturen.

  Kram av oss alla!

  John, Mandy, Gabriëlla och Sara d Jong

 3. Thomas och Hellen!

  Roligt att ni har mycket gäster, och nästa sommar kommer säkert att bli ännu bättre! Ni har ett jättemysigt ställe och stort engagemang.

  Hälsningar från Borneo.

  Marcus Eldh
  Skogens Konung
  http://www.wildsweden.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s