Rocklunda kan få en skidtunnel

Nu kan vi snart åka längdskidor året runt i Västerås. Om allt går enligt planerna invigs Västerås skidtunnel 2012.
–Fullt realistiskt och vi är beredda att starta bygget, menar Bo Karlsson som basar över NCC i Västerås.

Fem eldsjälar och tillika längdåkningsfantaster har bildat bolaget Västerås Ski Tunnel. Det är Kent Strömberg, Bo Karlsson, Ole Jörgen Wold, Jan Hernelind och Glenn Braun.
– Vi vill åka skidor på snö, året runt, alla dagar i veckan och i Västerås, menar Ole Jörgen Wold.
Samtidigt blir Västerås känt för längdskidåkning inomhus, och det självklara valet för skidåkning och rekreation. Första året räknar vi med 50 000 besökare.

Skidspåret i skidtunneln kommer att mäta 1,5 kilometer, över och under marknivå. Tunnelns bredd blir nio meter och skillnaden mellan lägsta och högsta punkt är tio meter. Temperaturen kommer att ligga konstant på minus tre grader, så glöm det där med eventuella problem med vallan.

– Vi har både kunskap och erfarenhet av skidtunnelprojekt. Här i Västerås har vi tittat mycket på energiåtervinning och har kommit fram till bra lösningar. Byggtiden är beräknad till 11 månader inklusive utvändigt arbete.

Minst 70 000 betalande besökare inom sex år, räknar Glenn Braun med:
– Då är Västerås definitivt på Sveriges längdåkningskarta. Snacka om positiva effekter för handel, hotell och restauranger.

Läs hela artikeln i Västerås Tidning.

One response to “Rocklunda kan få en skidtunnel

  1. Västerås har ordentlig konkurrens från Håbo kommun där det finns en entreprenör som planerar för att kombinera en anläggning för inhuskidåkning och slalombacke samt en del annat. Tanken är att den ska byggas så att den syns väl från E 18 när vi passerar Bålsta. Projektet heter ”Ski Park 360” och finns på nätet. De håller för närvarande på att samla riskpengar och entreprenörer som vill vara med och driva aktiviteter i den nya anläggningen.
    Oavsett de bygger sin anläggning i Bålsta eller inte så önskar jag er lycka till med projektet i Västerås, förutsättningarna finns, jag är övertygad om att ju fler sporter vi kan samla på Rocklundaområdet desto bättre för alla.
    Samla fler intressenter omkring er och ta hjälp av näringslivets intressenter redan från start.
    Monika E Bertilsson
    VD VKL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s