Ekoturism i praktiken 2010 – har utvärderats och ger resultat

Utbildningen ”Ekoturism i praktiken 2010 – en utbildning under tre årstider” syftade till att att stötta lokala och innovativa turismsatsningar, särskilt med bas i natur- och kulturarvet. Fler turistföretag ska samarbeta för att kunna erbjuda helhetslösningar som består av en eller flera komponenter som logi, transport, mat och upplevelse. Målgruppen var företag på landsbygden eller enskilda personer vilka är aktiva inom bygdeutveckling och vill utveckla eller starta turistföretag med ambitionen att certifiera verksamheten enligt Naturens Bästa.

Utbildningen har skapat bättre förutsättningar för deltagarna att samarbeta med andra aktörer i länet, över länsgränserna och internationellt. Nya nätverks- och affärskontakter mellan deltagare har skapats. De flesta av deltagarna har skapat nya arrangemang och att flera av dem har genomfört arrangemangen med betalande gäster. De som inte fått klart nya arrangemang har för avsikt att göra detta under de närmaste månaderna och genomföra dem inom kort.

Samtliga anser att kursledningen har varit mycket lyhörd för gruppens behov och anpassat utbildningen efter det. Så gott som alla uppger att de på ett eller annat sätt kommer att rekommendera utbildningen till andra.

Projektet genomfördes i samarbete mellan Turismfunktionen vid Västmanlands Kommuner och Landsting och Skogens konung tillsammans med Ekoturismföreningen och lokala ekoturismföretag. Utbildningen delfinansieras av VKL tillsammans och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Utvärderingen i sin helhet hittar du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s