Ett onlinebaserat säljsystem för hela länet etableras – var med från början!

I februari 2011 lanserade vi ett onlinebaserat säljsystem för besökare till Västmanland. Länets officiella webbplats www.vastmanland.se möter nu kundernas behov av en enkel sök- och bokningsfunktion av t ex logi och upplevelser, men även biljetter, transport, greenfee m m där kunden ges möjlighet att paketera sin egen resa.

För att möjliggöra dynamisk paketering där kunden själv kan plocka ihop sin resa och utvidgad produktutveckling har vi skrivit avtal med en teknisk arrangör, Nordic Travel AB, som ställer erforderliga resegarantier och ansvarsförsäkringar. Nordic Travel och tar emot betalningen av kund via säker kreditkortsbetalning (DIBS). Bokningarna hanteras i Citybreak och Nordic Travel sköter avräkning mot alla leverantörer. Detta möjliggör att kunden kan boka flexibla, gränslösa och dynamiska paket.

Provisionsnivån vid försäljning på http://www.vastmanland.se är 10 %, varav 4 % tillfaller Västmanlands Kommuner och Landsting.

En Microbutik är ett alternativ med onlineförsäljning på er egen webbplats där ni som turistföretag kan sälja era egna men även andras utbud om ni så önskar. Ni blir tillgänglig för försäljning och bokning 24 timmar om dygnet. Som boendeanläggning kan ni t ex sälja ert boende med olika upplevelser såsom golf, entrébiljetter, transport etc vartefter varukorgens utbud växer. Som aktivitetsföretag kan ni paketera ert utbud med boende, ge bra service till kunderna och samtidigt tjäna provision. Microbutiken är en möjlighet till merförsäljning både av det egna utbudet och kringprodukter. Microbutiken passar både stora och små företag och ni får hjälp med implementering och design så att den passar in på er webbplats.

Provisionsnivån vid försäljning via Microbutik är 10 %, varav 4 % tillfaller innehavaren av Microbutiken.

Det innebär att 6 % av de totalt 10 % tillfaller den tekniska arrangören som
– står för bokningskostnaden till leverantören av bokningsystemet Citybreak
– står för kostnaden för kreditkortshantering
– står för resegarantin till Kammarkollegiet – står som betalningsmottagare – fördelar betalning till respektive leverantör

Affärsmodellen är enkel och kostnadseffektiv
– grundavtalet kostar 0 kr i årsavgift + 6 % provision + X % beroende på vilka marknadsplatser ni säljs genom. För http://www.vastmanland.se är provisionen 4 %, d v s totalt 10 %. Provisionen är exklusive moms. Grundavtalet ger er bland annat tillgång till systemet Citybreak och support via telefon och e-post.

– en sk Microbutik inklusive produktion av tre paket kostar 2 500 kr i startavgift + 2 000 kr/år i serviceavgift + 6 % i provision. Ingen övrig provision tillkommer.

Det är enkelt att komma igång
Ni tecknar ett avtal med Nordic Travel som ser till att ni kommer in i bokningssystemet. Ni som redan har avtal med dem eller Västerås & Co medverkar automatiskt på http://www.vastmanland.se, vill ni använda en Microbutik tecknar ni ett separat avtal med Nordic Travel.

Detta är en fantastisk chans att göra ert företag ännu mer synligt för besökare till Västmanland och tillsammans bidrar vi till att bli en attraktiv, interaktiv och tillgänglig destination.

Information om Nordic Travel

Hoppas att ni vill vara med på resan…
Henrik Wester tfn: 021-39 79 59, e-post: henrik.wester@vkl.se
Pernilla Törngren tfn: 021-39 01 01, e-post: pernilla.torngren@vasteras.se
Nordic Travel tfn: 411-55 87 25, e-post: mats.p@nordictravel.org

4 responses to “Ett onlinebaserat säljsystem för hela länet etableras – var med från början!

  1. Pingback: Har ni fullbelagda eller är era aktiviteter fullbokade? Inte? Öka er försäljning via Internet! | Turism i Västmanland

  2. Pingback: Turism i Västmanland – 2011 in blogging | Turism i Västmanland

  3. Pingback: Boknings- och värderingssiter – hur hänger de ihop? | Turism i Västmanland

  4. Eller så kan man använda Zellor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s