Sverige raknas femma i världen

Sverige har klättrat till femte plats i World Economics Forums rapport, ”The Travel & Tourism Competitiveness Report 2011”*. Vartannat år utvärderas 139 länders konkurrenskraft, affärsklimat och bäst potential för utveckling av turism. Mellan 2007 och 2009 klättrade Sverige från 17 till 7 plats och nu har Sverige placerat sig på femte placering.

Rapporten utvärderar 14 kritiska nyckelområden som ett land behöver för att kunna utveckla turistnäringen. Sverige är raknad etta inom tre av nyckelområdena: Hållbar utveckling, infrastruktur och kulturella värden.

– De värden som Sverige har i dag har visat sig vara unika framgångsfaktorer för utvecklingen av svensk turistnäring. Omvärlden ser utvecklingspotential på vår marknad och vi måste bli bättre på att realisera dessa möjligheter här hemma. Sverige är redan i dag glödhet för turisminvesteringar, men vår utmaning ligger i att utveckla fler framgångsrika företag som möter den ökade internationella efterfrågan av våra upplevelser, Jan Lundin, VD, Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS).

Rankning:

 1. Schweiz
 2. Tyskland
 3. Frankrike
 4. Österrike
 5. Sverige
 6. USA
 7. UK
 8. Spanien
 9. Kanada
 10. Singapore
 11. Island
 12. Hong Kong
 13. Australien
 14. Holland

Läs hela rapporten på www3.weforum.org/docs/TTCR11/.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s