Andra utgåvan av magasinet Urkraft – berättelser från Bergslagen!

Magasinet Urkraft är en del i arbetet med Bergslagssatsningen Kultur och Turism. Satsningen syftar till att produktutveckla nya turistiska attraktioner, som bygger på vårt industriella kulturarv.

Det andra numret av Urkraft  visar på nya spännande bilder av Bergslagen. I reportage och berättelser skildras intressanta personer, spännande händelser och unika platser. Urkraft vill helt enkelt kommunicera bilder och berättelser från Bergslagen av i dag, så att läsaren ska se på Bergslagen med nya och fräscha ögon.

I nummer två har vi bland annat följt Britt Rosén, eldsjälen bakom Bergslagens brottsofferjour, som efter tjugo års hängivet arbete nu drar sig tillbaka. Vi möter också urmakaren Robert Goude i Stjärnsund, som för vidare en trehundraårig tradition men än så länge inte har någon efterträdare. Men vi möter också några av dem vars arbete bara har börjat – tunnbindaren Johan Thorslund, matpionjären Pelle Agorelius och sopranen Maria Kehone, för att bara nämna några.

Tidningen finns på Tåg i Bergslagen och kommunbiblioteken, dessutom på ett urval av områdets hotell- och konferensanläggningar. Urkraft distribueras även till tidskriften Filters prenumeranter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s