Charterturister till Västmanland ger 10 000 gästnätter – de första anländer idag

Efter nästan ett och ett halvt års arbete är det äntligen dags! Från och med torsdag 28 april landar ett chartrat plan i veckan med tysktalande gäster från Raiffeisen BankVästerås flygplats.

Raiffeisen Bank har en omfattande verksamhet i centrala och östra Europa. Varje år säljer bankkedjan en innehållsrik rekreationsresa till en ny internationell destination till sina trogna privatkunder. Man har tidigare genomfört resor till bland annat Skottland och Jordanien. I år går resan till Sverige, som i hård konkurrens slog ut bl a Marocko. Att man valt att förlägga hälften av gästnätterna i Västmanland beror främst på att vi kunnat sälja in idén om att bo i en trevlig stad vid Mälaren och göra en dagsutflykt till Stockholm i stället för att bo i huvudstaden.

De flesta av Raiffeisens resenärer är 50+. De är resvana, köpstarka och vill ha komfort och service. Affären är enormt stor för Västmanland, med nästan 10 000 bokade gästnätter och en omsättning på minst 20 miljoner kronor innebär den en fördubbling av antalet tyska gästnätter i länet. Affären är ett direkt resultat av projektet ”Internationell affärsutveckling utifrån marknadens förutsättningar”. I projektet arbetar VKL tillsammans med VisitSweden i partnerskapet ”B2B Tyskland” med ett långsiktigt försäljningsarbete mot researrangörsledet i Centraleuropa. Detta arbete har gett goda resultat för många anläggningar i länet – men att det skulle leda till en affär av den här storleken var långt över någons förväntan.

Ett antal västmanländska företag står nu redo att ta emot besökarna och förberedelsearbetet har varit intensivt. Rustning av rum, inköp av fler älgar och seminarier om ett gott värdskap är bara några exempel på sådant som pågått bakom kulisserna. Allt för att ge våra besökare bästa möjliga upplevelse av vår fina region!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s