Europeisk natur ställs ut i Köpenhamn och Västmanland visar framfötterna

Den 1 juni invigs Wild Wonders of Europe´s stora utomhusutställning i Köpenhamn av den danska miljöministern Karen Ellemann. Under två månader kan sedan den danska huvudstadens invånare och besökare njuta av europeiskt naturfoto av högsta klass på Nytorv ett stenkast från Ströget.

Efter 125 uppdrag med 69 naturfotografer till 48 europeiska länder kommer nu Wild Wonders av Europe´s utomhusutställning till Danmark. Utställningen består av 100 jättebilder av den europeiska kontinentens fauna och flora, kulturlandskap och vildmark. Platser som nu presenteras som attraktiva resmål för en växande grupp internationella resenärer, som själva vill fotografera eller delta på organiserade viltsafaris.

Svenska destinationer som fick besök av Wild Wonders välrenommerade fotografer var Sarek i norr och flera platser i Bergslagen tillsammans med fågelsjöarna Tysslingen och Hornborgasjön. I flera fall fick de besökande fotograferna värdefull hjälp och tips av lokala ekoturismarrangörer som exempelvis Naturarvskompaniet och Nordic Safari.

Bubbel på myren och spel i skogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s