Ta kontrollen över råvaran – hela vägen!

Hur kan vi med ett efterfrågat regionalt varumärke öka kontrollen på hela matkedjan-från råvaruproduktion till konsument?

Hur mycket mer slaktkapacitet behöver vi för att kunna servera den regionala maten här i länet?

Hur kan vi minska avståndet mellan produktion och konsument samt öka vinsten för producenten?

Vad behövs för att få fart på den Västmanländska produktionen?

I fyra träffar runt om i länet samlas vi för att diskutera nya alternativ för våra Västmanländska råvaror. Träffarna ingår i en förstudie där vi hjälps åt att hitta bland annat behoven, önskemålen och intresset för ett regionalt samarbete runt mat- från produktion till konsument. Diskussionen kommer att beröra såväl storskalig som småskalig produktion.

Vi som bjuder in är Lisa Hallin tidigare projektledare för ”Lokal Mat i Svartådalen” och Lena Ryberg-Ericsson bland annat från ”Smaka på Västmanland” och ”Nära Mat” på uppdrag av Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) och Länsstyrelsen i Västmanlands Län.

Datum för träffarna:
Tisdagen den 2:a augusti VKL på Norra Källgatan 22 i Västerås.

Onsdagen den 10:e augusti Sala Företagarcentrum på Kungsgatan
11 i Sala

Tiderna är 18.30 till 21.30. Det kommer
att vara samma program så välj det tillfälle som passar dig bäst!

Vi bjuder på kaffe/te och macka och ser därför gärna att du
föranmäler dig. Har du några frågor? Vänd dig till:

Lisa Hallin 070-298 51 59 lisa.hallin@telia.com
Lena Ryberg-Ericsson 073-982 88 37, lena@bondesafari.se

Varmt Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s