Silvergruvans Dagar ska bli Sveriges största 1700-tals evenemang!

Silvergruvans Dagar är Sala Silvergruvas största evenemang och äger rum i augusti varje år. Evenemanget har arrangerats årligen vid Sala Silvergruva sedan 1972. Vi vill att alla som gillar 1700-talet ska kunna delta oavsett om man är intresserad av en viss epok av detta århundrade eller inte. Vi har även höjt ambitionsnivån och satsar nu på att bli Sveriges största och bästa 1700-tals evenemang inom några år.

– Det är en kaxig målsättning men vi har redan en bra grund när det gäller miljön, kunskapen och erfarenheten av att arbeta med 1700-talet, säger Johan Björkman, Vd vid Sala Silvergruva.

– Det vi behöver utveckla är sponsordelen så vi skapar ekonomiska förutsättningar att klara detta. Det finns absolut en efterfrågan för denna typ av arrangemang. Visbys och Arbogas långsiktiga satsning på medeltidsevenemang
har nu gett resultat och ingen är bättre lämpad att göra ett 1700 tals event än
Sala Silvergruva, fortsätter han.

Den höga målsättningen ska vi uppnå genom att bygga nätverk mellan 1700- tals entusiaster, hantverkare, matproducenter, musiker, företag m fl. Redan i år  fanns det många 1700-tals entusiaster på plats och besökarna kunde följa med oss tillbaka i historien och få en genuin upplevelse av en levande gruva med människor från alla samhällsklasser genom mat, hantverk, musik, dans
och aktiviteter.

Möjligheter att se gruvan på egen hand

Det är endast under Silvergruvans Dagar som det ges möjlighet att ströva runt 155 m under jord genom slingrande gruvorter och storslagna bergrum alldeles på egen hand. Besökarna kommer dock möta olika gruvdrängar utefter vägen så helt själv är man inte men det är ändå en unik möjlighet att gå i sin egen takt och stanna så länge man vill.

Silvergruvans Dagar sker i samarbete med Silwerulv Historiska Event som levandegör den svenska historien. Läs mer på www.salasilvergruva.se och www.historiskaevent.se.

För mer information kontakta: Anna och Nicklas Silwerulv, Projektledare tel. 0730-384001, historiskaevent@live.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s