Besöksrekord för Sala Silvergruva

Året har börjat mycket bra för Sala Silvergruva. Till och med juli har antalet betalande besökare ökat med 28 % jämfört med förra året. I betalande besökare ingår antalet personer på guidade turer i gruvan, höghöjdsbanan och logigäster. Utöver detta har ungefär lika många personer besökt Gruvmuseet, Polismuseet, ätit i restaurangen och besökt sommarpubarna, konfererat utan aktiviteter och besökt hantverkare på området.

Juli blev bästa besöksmånaden i Sala Silvergruvas historia med 10 600 betalande besökare och ca 20 000 besökare på området. Det är en ökning med ca 24 % jämfört med 2010.

– Vilken fantastiskt sommar. Äntligen får personalen lite positiva signaler för allt hårt arbete de lägger ner, säger VD Johan Björkman.
– För första gången i företagets historia håller vi den tuffa budget som är lagd, vilket vi också skall glädjas över, fortsätter han.

De guidade turerna i gruvan är de som ökar mest, ca 30 % jämfört med 2010, därefter kommer Gruvsviten med en 20 % uppgång.
-Det är också dessa upplevelser som gör Sala Silvergruva unik och tjänar som våra största dragplåster, menar Johan Björkman.

Vad är då förklaringen till dessa framgångar? Många faktorer spelar in. Sala Silvergruva har under flera års tid arbetat strategiskt med PR för att få uppmärksamhet i media och resultatet är mycket gott. Hittills i år har gruvan omtalats positivt i ca 60 artiklar i internationella och svenska medier. Även flera internationella och nationella TV team har varit på besök. Några exempel är: History Channel, Belgisk television RTL TVI, Injam production (Franskt produktionsbolag), Wall Street Journal, Hospitality Style (amerikanskt inredningsmagasin), SVT´s reseprogram ”Resebyrån”, Expressen, SVD samt en japansk TV show som sänds senare i höst.

– Eftersom vår marknadsföringsbudget är mycket blygsam så har vi arbetat hårt med att hitta samarbetspartners och researrangörer som säljer vårt utbud mot provision. Det börjar nu ge resultat och framförallt de internationella återförsäljarna har ökat.

Kontaktperson för ytterligare information;
Johan Björkman, VD, tel. 0224-677 255, johan.bjorkman@salasilvergruva.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s