Miljövänlig turism som bäst i Sverige

Den största resursen inom den svenska turistnäringen är den magnifika naturen. Vart besökaren än kommer i Sverige, möts hon av en natur som är unik i sitt slag. Varje region har sin särart. Det är också naturen som satt Sverige på världskartan som turistland.

Ryktet om Sveriges natur  är mycket gott och på många sätt ses landet som ett föregångsland vad  gäller miljövänlig turism. Det är något att värna om, och utveckla. Redan idag ligger Sverige i topp vad gäller hållbar utveckling och turism. Sverige ligger för närvarande på femte plats i ”The Travel & Tourism Competiveness Report”.  Det betyder att landet klättrat stadigt på listan de senaste åren. Det  är de unika natur- och kulturvärdena som placerar oss i toppskiktet,  tillsammans med förmågan att arbeta långsiktigt.

Kvalitetsmärkning
Den  svenska besöksnäringen har länge insett de omgivande naturvärdena.  Sverige var inte minst det allra första västlandet att införa en  kvalitetsmärkning på semesterarrangörer utifrån ett ekologiskt  perspektiv. Numer finns det flera flera kvalitetsmärkningar för  ekoturismen i Sverige, men den största märkningen är Naturens bästa, i form av en runsten. Märkningen påbörjades år 2002 och idag finns över 300 naturmärkta researrangemang.

Borgar för stark utveckling
Försprånget  inom den hållbara turismen bland de svenska turistföretagen är än så  länge stort. Men företagen behöver bli än bättre. En trendrapport från Rese- och Turistnäringen visar att trycket från turisterna på den svenska naturen kommer att öka  ordentligt framöver. En 80 procentig ökning är att vänta fram till år 2020.  Det borgar för en spännande utveckling inom upplevelseindustrin, med ett  allt större utbud med hög kvalitet.

Läs hela artikeln på: travelreport.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s