Nyheter P4 Västmanland – Fler turistar i Västmanland, intervju

Den gångna turistsäsongen i Västmanland pekar på att det gått uppåt jämfört med förra året, det visar siffror som Västmanlands Kommuner och Landsting, VKL, tagit fram.

Enligt Henrik Wester, turismutvecklare på VKL, finns det flera orsaker till det. Bland annat en stor charterresa med österrikiska turister. Vädret har också spelat en stor roll, menar han.

– Utlovas det högtryck under lång tid från meteorologerna, alltså sol och värme, åker vi svenskar generellt sett till kusterna och då har vi svårt att ”fajtas” där, så att säga. Men i och med att sommaren sett ut som den gör med förhållandevis bra väder, så gör det att flera har rört sig i ett närmare område. Det är till fördel för oss, säger Henrik Wester.

Och det har lett till en ökning?

– Det är troligtvis en av de starkare faktorerna som påverkat det här, säger han.

Henrik Wester talar också om tre viktiga delar för att öka turismen i regionen: lättillgänglighet, förädling och satsningar på infrastruktur.

– Det som vi lägger mycket vikt på är den så kallade förädlingen, alltså att det inte räcker med att ha älgarna ute i skogen, vi måste ha entreprenörer som faktiskt tar med människor ut dit och visar det här. Sedan är investeringar en viktig faktor. Både på infrastruktur, men framför allt kopplat till hotellboenden och byggnation så att vi kan ta emot fler gäster på sikt.

Lyssna till fredagens nyhetsinslaginslag eller hela intervjun på P4
Eftermiddag Västmanland
(intervjun börjar efter 4 min och 40 sek).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s