Maud Olofsson: Satsning på svensk turism på 20 miljoner per år under 2012-2014

Jag hoppas att ni har haft en härlig sommar och att ni har haft möjlighet att njuta av den rikedom och mångfald som semester-Sverige har att erbjuda. För visst finns det mycket att se och upptäcka i vårt land, mycket tack vare alla de små och medelstora turistföretag som erbjuder spännande aktiviteter, intressanta upplevelser, trevliga boenden och riktigt god mat. Turistbranschen, med 160 000 anställda, utgör en av Sveriges nya basnäringar. Turistnäringen har också slagit nya rekord sju år i rad.

Nu har regeringen enats om att sänka momsen på restaurang och catering. Det är en åtgärd som kommer att bidra till fler jobb, framförallt för många unga, i fler och växande restaurangföretag. Momssänkningen innebär också en regelförenkling för många företag, eftersom samma skattesats kommer att gälla för restaurang, catering, livsmedel och hotell.

För att fler ska upptäcka Sverige behövs en utveckling av nya och befintliga destinationer. Det behövs även fler och växande turistföretag som kan möta en efterfrågan på hållbara turistattraktioner, boenden, god mat och tjänster av hög kvalitet.

För att ytterligare främja turistnäringen satsar regeringen 20 miljoner per år under 2012-2014 på särskilda insatser som ska stärka och utveckla nya eller befintliga turistdestinationer i landsbygder, samt för rådgivning och affärsutveckling riktad mot små turistföretag i Sverige.

Turistnäringen är viktig för Sverige. Den är jobbintensivt och bidrar med stora intäkter till Sverige. Turistnäringen är dessutom en näring som kan blomstra i alla delar av landet. I gles- och landsbygd är turistsektorn i sysselsättningstermer ofta en av de viktigaste sektorerna. Vi vill med denna satsning bidra till bästa möjliga förutsättningar för denna viktiga basnäring att fortsätta utvecklas, skapa jobb och tillväxt i hela vårt fantastiska land.

Maud Olofsson, Näringsminister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s