Sala Silvergruva är regionfinalvinnare av Stora turismpriset!

Sala Silvergruva från området Värmland, Västmanland och Örebro, går vidare till Stora Turismprisets final på Svenska Turistgalan den 20 oktober i Stockholm.

– Det här känns underbart! Vi har en otroligt spännande produkt och ett brett utbud som nu ”bara” skall spridas till hela Sverige och utomlands. Att samtidigt som vi har en rekordsommar även få denna nominering känns jätteskönt och är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Johan Björklund, vd på Sala Silvergruva.

Juryn lämnade följande motivering om vinnaren:
”Med engagemang och nytänkande har Sala Silvergruva utvecklats till ett attraktivt besöksmål. Miljön och det breda utbudet av aktiviteter för både vuxna och barn har lett till ett stort genomslag både nationellt och internationellt. Omsättningen och antalet besökare har ökat dramatiskt under de senaste åren. Sala Silvergruva är ett föredöme för utveckling av traditionella industriella miljöer till spännande besöksmål”.

Stora Turismpriset delas årligen ut till aktörer som har främjat och utvecklat svensk turism, av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism med Tillväxtverket som huvudman. Stiftelsen samarbetar kring nominering och utdelning med Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS). Prissumman är 100 000 kronor.

Uttagningen av finalister har skett via nomineringar av allmänheten. RTS har samlat ihop nomineringarna och skickat ut dem till de sex områden där  företagen verkar. En jurygrupp i varje område har sedan röstat fram en finalist till Stora Turismpriset. Stiftelsens styrelse utser en slutlig vinnare av Stora Turismpriset 2011 som offentliggörs under galan på China Teatern i Stockholm den 20 oktober.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s