Rederi Mälarstaden fortsätter satsa på Mälartrafiken!

Säsongen 2012 väntar en hel del nyheter säger Niclas Eriksson, verksamhetsansvarig hos Rederi Mälarstaden.

Säsongen 2011 är ännu inte slut men preliminärt beräknas omkring 70 000 resor med Rederi Mälarstadens båttrafik med nöjda kunder. Tacokryssningarna blev mycket populära och slog rekord. Travkryssningarna kördes med välfyllda båtar. Birkakryssningarna kördes med fyllda båtar. Många besökare fyllde båtarna till Ridön och Kurö Gård – med traktorrundturer på ön. Även resandet över Mälaren blev enligt planerna. Färre turer kördes än fjolåret men de båtturer som kördes var fyllda.

Det lokala ö-resandet var något mindre än fjolåret.
Resandet till ön Elba och Östra Holmen med Elbafärjan minskade i år. Restaurangen på ön Elba höll inte öppet så många dagar vilket drog ner resandet kraftigt. Även problem i våras med skötseln av badholmen Östra holmen gjorde säsongsstarten något svår. Dock var ungdomsresandet med nolltaxa med Elba-färjan till Östra Holmen ungefär som fjolåret, omkring 15 000 resor.

Säsongen 2012
Rederi Mälarstaden planerar byta M/S Sunnanvind med 48 platser till en större båt. Vi söker ett systerfartyg till M/S Havsörnen, säger Niclas Eriksson. Vi har därför bjudit ut M/S Sunnanvind till försäljning via vår mäklare.

Vi kommer att öka antalet Tacokryssningar. Vi kommer även att öka antalet Birkakryssningar, fortsätter Niclas Eriksson.

Under vintern 2011-2012 kommer vi att bygga om M/S Havsörnen med ett efterfrågat soldäck med plats för 44 sittande vid bord. Vi öppnar även en ny bar ombord just på soldäcket. Öppna soldäck är alltid populära, säger Niclas Eriksson och fortsätter: – Tänk att få njuta av mälarbrisen en vacker
sommarkryssning under bar himmel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s