Rekordsommaren i Västerås

Rekordmånga tillresta och Västeråsare besökte några av sommarens stora evenemang i Västerås. Genom olika insatser och samverkan med det lokala näringslivet och arrangörer har Västerås & Co varit involverade för att evenemangen skulle kunna genomföras.

I maj arrangerades Västerås Skärgårdsdagar och för första gången en flytande båtmässa i samband med det. Publiktillströmningen och den goda stämningen påvisade att båtlivet ligger Västeråsarna varmt om hjärtat.

Västerås Cityfestival som är ett av våra största projekt blev återigen en publiksuccé. Under festivaldagarna besökte fler än 26 000 personer scenområdet på Fiskartorget vilket är rekord. Konserten med Petter är den största konserten någonsin i Västerås. Barnlandet Åasen och de nya inslagen Sigmas Dansbana och Antikt & Kuriosa var mycket populära.

Besökare från hela världen vallfärdade till Västerås när en av världens största bilutställning och bildelsmarknader Power Big Meet rullande in i Västerås. Den omtyckta finbilscruisingen lockade många familjer att ta med picknickkorgen och beundra bilarna som cruisade genom staden.

Midnattssolsrallyt som är Sveriges största rally för historiska bilar och Svenska Bilsportförbundets 75-års jubileum, drog många besökare från hela Sverige till Rocklundaområdet där start- och målgång samt några av specialsträckorna kördes. Björn Waldegårds vandringspris Spirit of the Rally tilldelas en person/organisation som på något sätt gjort en extraordinär insats för Midnattssolsrallyt. Årets utmärkelse delades ut till Alf Westerdahl, Västerås & Co för stadens goda värdskap.

Den händelserika sommaren har resulterat i en markant ökning av antal gästnätter i Västerås (hotell, vandrarhem, stugbyar och camping) vilket glädjer oss. Gästnätterna ökade med 13 % under perioden januari t.o.m. juli jämfört med samma period 2010. Totalt ökade gästnätterna i Västmanland med 7 % vilket kan jämföras med Uppsala län som ökade 10 %, Örebro län som minskade med 8 % och Stockholms län som ökade med 4 %.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s