Sverige toppar listan, vi bokar flest resor via nätet!

Numera föredrar alltfler runtom i Europa att boka sina semesterresor via nätet. Och varför inte? Varför gå ut genom dörren när allt kan skötas på egen hand från hemmets lugna vrå? Det är alltmer sällan som vi går till den lokala resebyrån för att få hjälp med allt fixande och trixande inför resan.

I genomsnitt bokar 80 % av skandinaverna sina resor via nätet när de ska åka bort. Detta visar en internationell undersökning som Zoover genomfört med hjälp av 7000 besökare som medverkat på resesajten. Östeuropéerna verkar vara lite mer försiktiga och tar helst hjälp av någon researrangör när det ska resas bort.

I Tyskland, Belgien och Frankrike börjar man sakta men säkert följa med i trenden. Omkring hälften av de som medverkat i undersökningen bokar via nätet. Men ingen slår Sverige som tillsammans med Finland hamnade på en delad förstaplats. Hela 89 % av befolkningarna använder den egna datorn när det vankas semester.

Land
Sverige 89 %
Finland 89 %
Danmark 77 %
USA 69 %
Schweiz 67 %

Nederländerna 60 %
Tyskland 44 %

Skandinaver toppar listan
De nordiska länderna sticker ut i mängden när man ser till undersökningens resultat. Bara 8-11 % av svenskarna och finländarna väljer att ta hjälp av en resebyrå. Och hela 64 % av norrmännen och 77 % av danskarna väljer att boka på egen hand med hjälp av internet.

Östeuropéer är inte lika säkra
Ryssland är det land där man drar sig mest för att använda internet när man bokar resor, bara 13 % bokar via nätet. Även i Polen, Ungern och Rumänien går man helst till en resebyrå för att få den hjälp man behöver. Det verkar som östeuropéerna har mindre förtroende för internettjänster än resten av Europa.

iPad allt vanligare
Det har blivit allt vanligare att använda en iPad när man ska boka en resa. Över 5 % av semesterbokarna surfade runt på Zoovers sajt med iPad för att hitta ett passande resmål.

Läs hela artikeln på Zoovers blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s