Svensk kollektivtrafik i Google Maps

Igår den 12 oktober lanserar Google tjänsten Google Transit där Samtrafikens samlade information om Sveriges kollektivtrafik ingår. 

Det är den samlade informationen från i stort sett samtliga trafikföretag i Sverige som via Samtrafikens samordning nu även blir tillgänglig via Google Transit. Samtrafiken som ägs gemensamt av 35 trafikföretag i Sverige, såväl offentliga som kommersiella, ser det nya samarbetet med Google som ett mycket viktigt steg på vägen mot att göra kollektivtrafiken än mer attraktiv att resa med.

-Vår generations stora utmaning är att ställa om det sätt vi lever till en mer miljöanpassad livsstil. En del av detta är att bygga ut och nyttja kollektivtrafiken smartare. För att detta ska bli en realitet behöver användare tillgång till information om alternativ och effektiva resvägar. Vi är övertygade om att Google Transit blir ett viktigt verktyg i Sverige, säger David Mothander, policyansvarig Google Norden

-Vid årsskiftet avregleras den svenska kollektivtrafiken och information till den enskilde resenären blir då helt central, säger Gerhard Wennerström, VD för Samtrafiken. Genom Google Transit möter både nuvarande och nya resenärer mångfalden på kollektivtrafikmarknaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s