Studieresa till Skottland med fokus på kvalitet och en hållbar besöksnäring, Reflektioner från STUA

Igår kväll landade jag och Mickan och de övriga på Stockholm Skavsta Flygplats (de flesta av de ca 35 deltagarna i alla fall) efter tre dagar fyllda med ny kunskap, inspiration och möten i Edinburgh, Skottland.

Resans syfte var att lära deltagande företag, organisationer och personer från besöksnäringen i Sörmland och Västmanland mer om kvalitets- och hållbarhetsarbete inom besöksnäringen, samt att de skulle inspiration kring hur de arbetar med frågorna i Skottland. Visit Scotland är involverade och deras modell för kvalitetssäkring har använts och ska utvecklas i projektet Hållbar besöksnäring, som genomförs med Västsvenska turistrådet och där Sörmland/Västmanland deltar som ett av pilotregionerna. Studieresan till Skottland genomfördes av Sörmlands turismutveckling AB och Turismfunktionen på Västmanlands kommuner och landsting i projekten Hållbar besöksnäring och Open Doors…//

//… En mycket KUL studieresa – Kreativ Utvecklande och Lärorik (och Lönsam på sikt)! Vill du veta mer om Hållbar besöksnäring och hur arbetet går vidare med att skapa ett nationellt kvalitets- och hållbarhetssystem för svensk besöksnäring, delta även i seminariet den 8 december i Västerås.

Läs hela inlägget på STUAs blogg.

2 responses to “Studieresa till Skottland med fokus på kvalitet och en hållbar besöksnäring, Reflektioner från STUA

  1. Pingback: Låsta Hotell, Rum & Frukost satsar på kvalitet och hållbar utveckling | Turism i Västmanland

  2. Pingback: Låsta Hotell/Rum och Frukost satsar på kvalitet och hållbar utveckling | STUA BLOGGEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s