Tripadvisor utmanar Ving och Fritidsresor

Tripadvisor hårdsatsar i Sverige nästa år med målet att slå sig in bland de fem största resesajterna, bland andra Ving, Fritidsresor och Reseguiden. Om detta och hur Tripadvisor hanterar kritiken från hotell som får dåliga recensioner på sajten berättar Thomas Bangert på Travel News Studio 28 november på Sheraton.

– Vi ser framför oss en massiv tillväxt i Skandinavien, säger Thomas Bangert när Travel News träffar honom på resmässan World Travel Market i London.

Tripadvisor räknas i dag som världens största resesajt med 30 nationella sajter på 21 språk. Men i Sverige är sajten inte lika dominerande som exempelvis Storbritannien och USA. Tripadvisor.se har cirka 177 000 besökare per månad. I topp i Sverige ligger bland andra Fritidsresor, Ving, Reseguiden och SJ. Det är mot denna topp-5 som Tripadvisor siktar.

– Vi har haft för dålig kunskap om hur skandinaver agerar på nätet. Det ska vi lära oss och då kommer vi att kunna att  växa kraftigt.

I Tripadvisors databas finns i dag recensioner för 450 000 hotell, 90 000 attraktioner och 560 000 restauranger samt 5 miljoner fotografier. Hotell är fortfarande den största trafikdrivaren, 35 procent av trafiken rör hotellrecensioner, men det finns ett växande intresse för att söka destinationsrecensioner.

– 30 procent av våra besökare letar inspiration till sina resor på Tripadvisor. Det finns dem som väljer resmål efter recensionerna hos oss. Det är målet för oss att resenärer ska planera hela sin resa hos oss, säger Thomas Bangert.

I Storbritannien har det stormat runt Tripadvisor. En brittisk hotellägare har stämt bolaget för dåliga recensioner som lämnats om hotellet. Strax efter TN:s intervju med Thomas Bangert inför Tripadvisor en särskild kundsupport för hotellägare som känner att de blivit ärekränkta av alltför kritiska recensioner – ett motdrag för att blidka upprörda hotellägare.

– Eftersom vi är så stora och har så stort inflytande får vi räkna med att bli kritiserade – och det tar vi på allvar.

Anmäl dig till Travel News Studio 28 november

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s